Valp- & vardagslydnad

Höstens kurser är nu fulltecknade!

Vilka kurser kan jag gå?

Att ha bra vardagslydnad och en god relation med sin hund underlättar tillvaron och den fortsatta träningen tillsammans med vår fyrbenta vän på många sätt. Vi erbjuder därför både valpkurser och allmänlydnadskurser. För dig som har bra grundlydnad och har siktet inställt på att tävla i lydnad har vi en mer tävlingslinriktad lydnadskurs som du hittar under Bruks- & tävling.

Vad innehåller kurserna?

Valpkurs, 8 ggr, 800 kr 
-
för valpar från 3 månader. I valpkursen lär vi ut det grundläggande om valpens utveckling, motivation, belöning, skapa kontakt, allmän skötsel av din hund samt att vi lägger grunden till en god allmänlydnad med basövningar som t.ex. inkallning, sitt, ligg, gå i koppel, hundmöten. Av kurstillfällena är 1 gång bara teori och 1 gång besök hos veterinär.


Allmänlydnad, 8 ggr, 1 000 kr
-
Fortsättningskurs efter valpkursen eller för hund äldre än 8-9 månader som inte gått valpkurs. Här riktar vi in oss främst mot allmänlydnad med basövningar som t.ex. inkallning, sitt, ligg, gå i koppel, hundmöten, kontakt med föraren, hundvård och givetvis teori. Målet är att du ska få en bra allmänlydnad på din hund.


Vardagslydnad med klickertänk, ca 15 kurstimmar. Upplägget kan variera från 6 kurstillfällen eller t.ex. ett par helgdagar, 800 kr
- passar både för valpar, unghundar och vuxna. Du får lära dig tänket runt klickerträning (som inte nödvändigtvis kräver att du använder en klicker). Du lär dig att lära hunden den viktiga vardagslydnaden med hjälp av belöningsbaserad träning som anpassas till hundens ålder. Fokus ligger på att skapa en bra relation och att därifrån jobba med vardagslydnad såsom Följ mig, Stanna kvar, Kom hit, Nej gör inte så! Du får också lära dig sätt att lösa problem som har uppstått, t.ex. problem vid hundmöten, drag i koppel etc

 

.