Agility

Vilka kurser kan jag gå?

Agility Tema Hoppteknik: 
Obs, ändrade datum!
1) TBHK,  Tis 29 maj, 18.30-20.45
2) TBHK,  Tis 5 juni, 18.30-20.45
3) TBHK, Tis 12 juni, 18.30-20.45
4) TBHK, Mån 18 juni, 18.30-20.45
5) TBHK, Mån 25 juni, 18.30-20.45

Övriga kurser i vår är fulltecknade.

Vad innehåller kurserna?

 Agilitykurs, nybörjare steg 1 
6 ggr + startgång, 1 000 kr + inomhustillägg 150 kr = 1 150 kronor
.
Kursen är avsedd för dig som vill ta det första steget in i agilityns underbara värld! Vi går igenom grunderna som behövs för att kunna starta en ”agilitykarriär”.
Vi börjar från början med målet att få hunden att följa vårt kroppsspråk runt en agilitybana, vi tränar på att få hunden att söka hinder självmant samt att bygga hundens självförtroende på hinder. Vi börjar inlärningen för slalom och tränar även på att få ett stabilt och tryggt ”sitt kvar-kommando” för vår hund. Alla dessa moment är grundläggande och gör våra hundar både säkrare och mer samarbetsvilliga med oss som förare. Målet med denna kurs är att få trygga och fartfyllda hundar med gott självförtroende som tycker att det är kul att jobba vidare med agility!
Kursen innehåller både praktik och teori.
Förkunskaper: Ålder 1 år. Det är en fördel om du kan jobba med din hund lös.

Agilitykurs, nybörjare steg 2 
6 ggr + startgång, 1 000 kr + inomhustillägg 150 kr = 1 150 kronor.

Kursen riktar sig till dig som redan gått nybörjarkurs steg 1 eller motsvarande kurs. Din hund har tränat på alla hinder utom balanshindren, som vi går igenom på denna kurs. Vi jobbar vidare med hindersäkerhet, självständighet och handling. På 6 kurstillfällen jobbar vi med att utveckla både dina och hundens agilitykunskaper med målsättningen att vid kursens slut kunna genomföra kombinationer av hinder på ett snabbt, säkert och tävlingsmässigt korrekt sätt.
Kursen innehåller både praktik och teori.

Agility fortsättning
6 ggr, 1 000 kr + inomhustillägg 300 kr = 1 300 kr.
Kursen för alla som vill träna korta banor och kombinationer! Hundarna kan nu utföra alla agilityns hinder och vi börjar sätta ihop dessa till längre kombinationer och små banor. Vi lägger stort fokus på att lära oss olika handlingstekniker. 

Agilitykurs, Temakurs Hoppteknik.
5 ggr, 800 kr.
Hoppteknik är sättet hunden tar sig över och mellan hopphinder på. Målsättningen är att hunden ska använda sin kropp på ett skonsamt, effektivt och kraftfullt sätt. Ett bra hopp består av många komponenter som måste fungera tillsammans. Vi jobbar med övningar som hjälper hunden att förstå de olika delarna, innan vi sätter ihop det till en helhet. Hoppteknikträning skapar motivation och självförtroende hos hunden. Det kan också ta bort onödiga steg på banan och gör därmed att hunden kan få bättre tider. Hoppteknikövningarna skapar också styrka, koordination och snabba tassar, vilket gör dem lämpliga även för hundar som inte tränar agility.
Krav: Hunden ska vara fyllda 1 år och ha gått Nybörjarkurs 1 eller ha motsvarande kunskaper.