Får vi presentera - Timrå BHK´s styrelse!

Ordförande

Heléne Eliasson
Tel: 070-648 87 94
Heléne har varit med länge i klubben och har tidigare suttit med i styrelsen som sekreterare. Hon är engagerad i många av klubbens verksamheter och gillar föreningsliv, testledare för MH och MT, tävlingsledare i bruks och lydnad samt instruktör. Heléne har två schäfrar, Vazco, 8 år, utbildad patrullhund och de tävlar i bruks spår och specialsök. Ymer, 3 år har inte hunnits med så mycket än, men planen är att köra bruks, spår, sök och specialsök och kanske även utbildas till patrullhund.

Vice ordförande

Eva Jakob
Tel: 070-684 28 24
Eva är en mångsysslare inom hundsporten! Hon tränar och tävlar i nästan alla bruksgrenar och även i drag, både vinter och barmark, med stora framgångar. Hon har tre hundar, två Malinois tjejer och även en Holländsk Herdehund. I familjen finns även två gråhundar och en tax som husse jagar med. Eva har också kört specialsök, rallylydnad och viltspår med tidigare hundar.  

Sekreterare

Anita Wiklander
Tel: 070- 598 14 92
Anita har alltid haft hund, många schäfrar och på senare år tränat mer målmedvetet och tävlar i bruks. Här tillsammans med schäfern Akjas Yoker som tränas i bruksgrenarna spår, sök och lydnad. Planen är att starta i lägre klass spår under året. Där hemma finns även Disney, en Chodsky pes tik som är uppflyttad till högre klass spår. Det är intressant att vara med i styrelsen och tillsammans kunna bidra till att klubben är attraktiv för hundägare som vill träna, gå kurs och delta i klubbens övriga aktiviteter.

Kassör

Margaretha Meta Carlsson
Tel: 070 - 651 00 34
Brinner för hundars hälsa, funktion och mentalitet, alla hundars rätt att må bra i samhället.  Mentaldomare, MH beskrivare samt BPH beskrivare, exteriördomare på främst brukshundar och älghundar.
Verksam under många år inom både rasklubb och specialklubb, har varit medlem i klubben sedan början av 70 talet.

Ledamot, bitr kassör

Kristina Wallin
Tel: 073-080 35 98
Kristina och hennes man Hans skaffade Igor, en Chodsky Pes, för tre år sedan. Det är familjens första hund och han har hunnit utbildas till patrullhund och ska tävla lägre spår framåt sommaren.  De nosar också lite på rallylydnad. 
Kristina har tidigare varit mycket engagerad inom idrottsföreningar och hoppas kunna nyttja den erfarenheten inom klubben. 
 

Ledamot

Ulle Liukkonen
Tel: 070-285 93 58
Ulle är tävlingsledare och domare i bruks och lydnad, liksom instruktör och mentalfigurant. Hon är en typisk schäfermänniska som många gånger funderat på att byta ras, men trillar alltid dit på schäfer igen...

Ledamot

Mia Dahl
Tel: 070-206 40 01
 

Ledamot

Mikaela Cholewo
Tel: 073-848 17 81
Mikaela har en liten kennel där hon föder upp Bouvier des Flanders, American Akita och Xoloitzcuintle. Hon hade sin första kull sommaren 2021 där det föddes 9 st. Bouvier valpar. Hon tränar och tävlar mycket i drag, agility och rallylydnad men ska försöka komma igång med bruks och specialsök också. Utställning är också ett stort intresse, så stort att hon åker världen runt och ställer ut sina hundar. Bor i Bergeforsen med sin familj och har även uppfödning av höns och vaktlar.  

Ledamot

Ingrid Persson
Tel: 070-592 40 38
Ingrid har varit medlem i klubben i många år innan hon tog klivet att engagera sig i klubbens styrelse. Hon är tävlingssekreterare i rallylydnad och ansvarig för arbetsgruppen i rallylydnad. Hon tävlar också i rallylydnad med sin tollartik Opal och planerar att låta Opal göra anlagsprov för viltspår under våren. Ingrid bor ute på Tynderö.

Suppleant

Lena Unger
Tel: 073-838 78 57
Lena ser sig själv som en inventarie i brukshundklubben då hon varit medlem sedan 1983. Har även tidigare engagerat sig i styrelsen vid ett par tillfällen. Idag har hon en labradorhane som heter Yoichi och tränar och tävlar i både spår, sök och rapport. Yoichi är hennes andra labrador efter att i många år haft flera riesenschnauzers och även en mellanschnauzer.  Är utbildad instruktör sedan många år och har mest haft sökkurser de senaste åren.

Suppleant

Magnus Lundin
Tel: 070-300 84 31
Magnus har tillsammans med sin fru två Tibetanska spaniels som heter Hasse och Tage. De aktiverar hundarna med nosework och spår och gillar att vara med på utställningar, med blandad framgång. Magnus kommer bli en fantastisk resurs med allt praktiskt som behöver göras på klubben med sin breda erfarenhet som tidigare snickare och numer fastighetsskötare på kommunen.