Valp- & Allmänlydnad

Kurser här nedan kan du anmäla till i vår:

För alla kurser krävs medlemskap i Timrå BHK!

Valpkurs
7 ggr, 800 kr
För valpar mellan 3-8 månader, här går vi igenom det grundläggande under valpens utveckling. Hur man skapar ett gott samarbete med sin valp, motivation, belöning, omvårdnad och lägger en god grund för fortsatt träning.
Kursen startar så fort den är full. Vilken dag den blir är ännu ej bestämt, kan variera under kursens gång.
 

Allmänlydnadskurs
8 ggr, 1200 kr
För hundar äldre än 8-9 månader som både gått valpkurs eller inte gått någon kurs tidigare. Här riktar vi in oss främst mot allmänlydnad med basövningar som inkallning, gå fint i koppel, hundmöten, kontakt med föraren, hundomvårdnad bl.a. Målet är att du ska få en bra grund för fortsatt träning med din hund.
 

  Våra kurser innehåller:

Valpkurs
7 ggr, 800 kr
För valpar från 3 månader som fått 12 veckors vaccinationen. I valpkursen lär vi oss det grundläggande i valpens utveckling, motivation, belöning, skapa kontakt, allmän skötsel av din hund samt att vi lägger grunden till en god allmänlydnad med basövningar som t.ex. inkallning, sitt, ligg, gå i koppel, hundmöten. Av kurstillfällena är första tillfället endast teori.

Valpkurs - Tävlingsinriktad
8 ggr, 1000 kr
För valpar från 3 månader som fått sin 12 veckors vaccination, med en förare som har siktet inställt på att tävla med sin valp då den vuxit till sig. I den här valpkursen lägger vi grunden för dig och valpen inför kommande tävlingskarriär. Tävlingslydnad, Brukslydnad, Rallylydnad eller annat...  Allt passar! Obligatorisk kurslitteratur "Bästa Starten" med Maria Brandell och Siv Svendsen.

Allmänlydnadskurs
8 ggr, 1200 kr
Forsättningskurs efter valpkursen eller för hund äldre än 8-9 månader som inte gått valpkurs. Här riktat vi in oss främst mot allmänlydnad med basövningar som t.ex. inkallning, sitt, ligg, gå i koppel, hundmöten, kontakt med föraren, hundomvårdnad och givetvis teori. Målet är att du ska få en bra allmänlydnad på din hund.