Specialsök & Nosework

Sommarkurs - Nosework Fortsättningskurs
 

NoseWork Fortsättningskurs
4 ggr, 800 kr
eller enstaka tillfällen 200 kr/tillfälle

Fortsättningskurs NoseWork med inriktning på de fyra moment som ingår i klass 1.
Du kan anmäla till hela kursen (alla 4 tillfällen) eller vara med på enstaka tillfällen.
Krav: Hunden måste kunna doftetiketten Eucalyptus och du ska vara medlem i Svenska Brukshundklubben, medlemmar i Timrå har förtur. 

Aktuella datum:
9 juni - Inomhussök
7 juli - Utomhussök
28 juli - Fordonssök
11 augusti - Behållarsök

Instruktörer: Isabel Skogström & Lotta Johansson
Du hittar anmälningsformuläret via "knappen" nedan. 

OBS! Din anmälan måste vara oss tillhanda senast 5 dagar innan aktuellt tillfälle om du anmäler till enstaka tillfällen. 
 

Vad innehåller kurserna?

Specialsöks- & Noeworkkurserna är på 6 tillfällen och kostar 1 200 kr. Första tillfället endast teori utan hund.
I Specialsökskursen ingår en Kong och i NoseWork kursen ingår ett startkit för Nosework.

I specialsök får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad får hunden både mental och fysisk stimulans. Specialsök till vardagsaktivering kräver inte avancerad eller kostsam utrustning. Det är därför en  aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete. I grundkursen specialsök arbetar vi enbart med kong, inga andra dofter. När hunden kan söka Kong är det lätt att byta ut doftetiketten till kantareller ex.vis.
Specialsök är från november 2023 en officiell gren i SBK.

Nosework är en annan form av specialsök, som också finns som tävlingsform. I Nosework används dofterna Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel. Hunden använder även här ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Här utmanas också hunden att söka i olika miljöer och med varierande svårighetsgrad. Nosework passar alla hundar och hundägare. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete. I nybörjarkursen används doftettikett Eucalyptus.