Draghund

Ansvarig: Vakant.

Här kan du åka skidor med din hund:

Isladans elljusspår, Timrå

Måndagar och onsdagar från kl 18.00

 

Skönviksberget

Alla dagar i veckan utom vardagar mellan 18.00-20.00.

Dock ej vid töväder eller när det är mycket folk i spåren.

 

Bergeforsen

Tisdag och torsdag 20.00-22.00

 

Södra Berget

Alla dagar i veckan.

 

Oavsett var vi åker är det viktigt att vi sköter oss och kör med sunt förnuft, plockar upp efter våra hundar och inte låter dem springa i de klassiska spåren.

Viktig info, saxat från Sundsvalls Brukshundklubbs hemsida:

Se upp, du med hund i skidspår!
I Sundsvalls kommun är vi hundägare speciellt lyckligt lottade. Vi har nämligen full tillgång till de skidspår som kommunen underhåller – alla dagar och alla tider. MEN! Det är av yttersta vikt att vi sköter oss väl där ute i spåren – om vi ska få behålla denna smått fantastiska och unika tillgång.

I de flesta kommuner har hundägare bara tillgång till kommunens skidspår några timmar per vecka. Att köra hund i skidspår som nyttjas av även icke hundägare – så även hundrädda – kräver stor respekt av oss draghundskörare. Det räcker inte med att bara ha sin hund selad och kopplad! Varje omkörning ska ske med framförhållning, försiktighet och hänsyn. Och hundbajs i, och i anslutning till, spåren får inte förekomma.

Träningstillfällen i klubbens regi sker alltid på tider som anses som minst "skidåkartrafikerade", d v s tidigt på morgnar, eller sent på kvällar. Vi vill härmed skicka en hälsning till alla hundägare att samma respekt bör följas även under den egna träningstiden i Sundsvalls Kommuns alla skidspår. Allt för att vi alla ska få fortsätta vara denna lyckligt lottade hundskara, som gillar draghundsport!