Agility

Vilka kurser kan jag gå?

Under hösten 2017 kan du fortfarande anmäla dig till följande kurs. Övriga kurser (överstrukna) är fulltecknade.

Tävlingskurs. Startar  till hösten.Anmälan gör du via vårt anmälningsformulär.

Vad innehåller kurserna?

 Agilitykurs, nybörjare steg 1 - 6 ggr + startgång, 1 000 kr.
Kursen är avsedd för dig som vill ta det första steget in i agilityns underbara värld! Vi går igenom grunderna som behövs för att kunna starta en ”agilitykarriär”.
Vi börjar från början med målet att få hunden att följa vårt kroppsspråk runt en agilitybana, vi tränar på att få hunden att söka hinder självmant samt att bygga hundens självförtroende på hinder. Vi börjar inlärningen för slalom och tränar även på att få ett stabilt och tryggt ”sitt kvar-kommando” för vår hund. Alla dessa moment är grundläggande och gör våra hundar både säkrare och mer samarbetsvilliga med oss som förare. Målet med denna kurs är att få trygga och fartfyllda hundar med gott självförtroende som tycker att det är kul att jobba vidare med agility!
Kursen innehåller både praktik och teori.
Förkunskaper: Ålder 1 år. Det är en fördel om du kan jobba med din hund lös.

Agilitykurs, nybörjare steg 2 - 6 ggr + startgång, 1 000 kr.
Kursen riktar sig till dig som redan gått nybörjarkurs steg 1 eller motsvarande kurs. Din hund har tränat på alla hinder utom balanshindren, som vi går igenom på denna kurs. Vi jobbar vidare med hindersäkerhet, självständighet och handling. På 6 kurstillfällen jobbar vi med att utveckla både dina och hundens agilitykunskaper med målsättningen att vid kursens slut kunna genomföra kombinationer av hinder på ett snabbt, säkert och tävlingsmässigt korrekt sätt.
Kursen innehåller både praktik och teori.
Agilitykurs, fortsättning - 6 ggr, 800 kr. Hunden ska kunna utföra alla hinder.

Agility fortsättning, 12 timmar, 800 kr
Kursen för alla som vill träna korta banor och kombinationer! Hundarna kan nu utföra alla agilityns hinder och vi börjar sätta ihop dessa till längre kombinationer och små banor. Vi lägger stort fokus på att lära oss olika handlingstekniker. 
12 timmar


Agilitykurs, tävling - 12 timmar, 800 kr. För alla agilitytokar som vill ut och tävla och behöver träna banor och handling!
På denna kursen fortsätter vi att träna på kombinationer och lite svårare banor. Vi går igenom fler byten, vikten av att läsa banan och tittar på hur vi kan hitta smarta vägval. 
Denna kursen är för dig som är på väg ut på tävlingsbanorna eller redan tävlar. Kursen individanpassas för att du och din hund ska få ut maximalt av kursen.